Training

Van een goede training word je blij!

Wat verwacht je van een training? Dat-ie leerzaam is? Dat spreekt voor zich. Maar wij vinden dat bij lange na niet genoeg. Een training of workshop moet én leerzaam én leuk, inspirerend en motiverend zijn. Dat is het uitgangspunt van Praktijk van Rietveld bij elke training, bij elke workshop. Iets moois leren, er energie van krijgen, er blij van worden!

Benieuwd hoe we dat doen? Schrijf je in of vraag informatie aan, we helpen je graag.

Praktijk van Rietveld verzorgt de volgende trainingen en workshops:

Workshop ‘Ontdek je drijfveren’

Drijfveren hebben grote invloed op het gedrag, de energie en de effectiviteit van mensen; kennis van die drijfveren zorgt voor meer energie en effectiviteit, en dus voor een beter resultaat.

In deze workshop leer je, op een plezierige, ontspannen manier, hoe je jouw drijfveren ontdekt. Kennis van je drijfveren, maar zelfs alleen al de erkenning dat ze bestaan, zorgt voor meer begrip tussen mensen. Dat maakt het ontdekken van je drijfveren ook uiterst zinvol voor toepassing binnen bedrijven.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het belang van drijfveren
 • Een kennismaking met de RealDrives drijfverenmethodiek
 • Welke drijfveren zijn er en wat zijn de kenmerken
 • Waardoor word jij gemotiveerd?

Na afloop van deze workshop weet je ‘waarom je doet wat je doet’ en welke voordelen die kennis je biedt!

De workshop ‘Ontdek je drijfveren’ kan zowel in ons trainingscentrum als op locatie worden verzorgd en duurt ongeveer 2,5 uur.

Marijke Addink

Deze workshop geeft inzicht en leidt tot bewustwording. De sfeer die door Wick en Jeroen wordt gecreëerd is ongedwongen en relaxt.

Marijke Addink
Workshop Ontdek je drijfveren

Etienne de Lange

Weer knap gedaan door Jeroen en Wick. Je leert je drijfveren kennen!

Etienne de Lange
Workshop Ontdek je drijfveren

Evelien Olyslagers

Ik heb weer veel nadenk materiaal. “Ben ik zo, of doe ik zo?” Dat was de juiste zin. Bedankt, het was interessant.

Evelien Olyslagers
Workshop Ontdek je drijfveren

Marco Wagner

Prima workshop welke inzicht geeft in je echte drijfveren en die iedere manager zou moeten houden bij het samenstellen van het team. Het vergemakkelijkt de omgang en helpt je bij het geven van de opdracht aan de juiste persoon.

Marco Wagner
Workshop Ontdek je drijfveren

Annemarie Nicolai

De workshop zat goed in elkaar, logische opbouw en goed te volgen. Erg interessant en zeker aan te raden!

Annemarie Nicolai
Workshop Ontdek je drijfveren

Henk Schepers

Een goede workshop. De inhoud geeft handvatten om het eigen handelen en de reacties daarop van anderen te onderkennen, zodat daar beter mee omgegaan kan worden.

Henk Schepers
workshop Ontdek je drijfveren

Hanneke Kampen

Goede kennismaking met RealDrives door enthousiaste trainers!

Hanneke Kampen
workshop Ontdek je drijfveren

Denise van Mourik

Duidelijke workshop waarin ik mezelf iets beter heb leren kennen, maar ook gezien heb dat anderen totaal verschillend kunnen zijn. Herkende mezelf duidelijk in de uitleg van de kleuren.

Denise van Mourik
Workshop Ontdek je drijfveren

Ton van Zijl

Een verhelderende avond, die mijn nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd!

Ton van Zijl
Workshop Ontdek je drijfveren

Martijn van den Houten

In korte tijd inzicht krijgen in hoe je als persoon in elkaar zit. Ik ben geïnteresseerd geraakt om hier dieper op in te gaan. Jeroen en Wick wisselde elkaar goed af. Een complete en duidelijke workshop!

Martijn van den Houten
workshop Ontdek je drijfveren

RealDrives drijfverentraining

Een RealDrives drijfverentest is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde methode, die organisaties helpt effectiever om te gaan met mensen en mensen helpt effectiever te zijn in organisaties. Iedereen die bij Praktijk van Rietveld een RealDrives test afneemt, ontvangt daarvan een heldere rapportage. Voor (bedrijfs)teams biedt Praktijk van Rietveld bovendien een unieke RealDrives teamtraining aan. Die teamtraining kan als nuttig vervolg op de individuele rapportages plaatsvinden, maar leent zich ook bij uitstek om de testresultaten als team te bespreken. Een combinatie kan ook: individuele tergkoppeling na de test, gevolgd door een teamtraining. Een RealDrives teamtraining wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek, waarin wij zorgvuldig jouw wensen en uitdagingen inventariseren; de training wordt vervolgens op maat voor jouw team of bedrijf samengesteld. Mochten we tijdens of na de training tegen specifieke, individuele vragen aanlopen, dan kunnen we ook die voor je oppakken, bijvoorbeeld door middel van coaching.

Een RealDrives drijfverentraining duurt 0,5 tot 2 dagen, afhankelijk van de onderwerpen en de vraagstelling.

Een RealDrives drijfverentraining kan een uiterst nuttig instrument zijn, bijvoorbeeld om:

 • je collega’s én jezelf beter te leren kennen;
 • mensen aan te zetten tot zelfreflectie;
 • de samenwerking te verbeteren;
 • problemen binnen teams op te lossen;
 • de onderlinge communicatie te verbeteren;
 • medewerkers te (leren) motiveren;
 • organisatieveranderingen soepeler te laten verlopen.

Waarom Praktijk van Rietveld?

Praktijk van Rietveld werkt al vanaf 2011 met RealDrives en Jeroen Rietveld is vanaf het begin gecertificeerd RealDrives consultant. Praktijk van Rietveld heeft dan ook veel ervaring met de uitgebreide mogelijkheden van RealDrives, niet alleen bij individuele deelnemers en grote en kleine ondernemingen, maar ook bij ministeries, gemeenten en non-profitorganisaties. Door die ruime kennis en ervaring kan Praktijk van Rietveld van veel toegevoegde waarde zijn bij de toepassing van deze krachtige testmethode. Daarnaast biedt Praktijk van Rietveld een betrouwbare en degelijke basis voor een juiste verwerking van jouw testresultaten: Jeroen Rietveld is afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog met de BasisAantekening PsychoDiagnostiek (BAPD) van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Jeroen werkt volgens de beroepscode voor psychologen, en dat staat garant voor professionaliteit en een strikt vertrouwelijke afhandeling.

Oscar van Lingen

RealDrives is een top product dat duidelijk inzicht geeft in jezelf en je werkomgeving. Ik heb RealDrives ingezet als start voor de ontwikkeling van mijn medewerkers , maar ook zeker voor teambuilding. Jeroen Rietveld heeft hier ook goede begeleiding in gegeven.

Oscar van Lingen
Hoofd bureau services at Ministerie van Binnenlandse Zaken

Saskia Bierens de Haan

Jeroen heeft ons team wegwijs gemaakt in de (onze) Real Drives. Een zeer waardevolle dag in ontspannen sfeer. Goed voorbereid. Het heeft ons mooie inzichten gegeven en handvatten om als team mee verder te gaan.

Saskia Bierens de Haan
HR Manager bij UWV

Rene Blok

Jeroen Rietveld and his Realdrives Internet test helped us a lot with our Management Training. Not only the Internet Test but also the personal talks after the test were very professional. This Realdrives Internet Test is a musthave for every manager!!!!

Rene Blok
Innovation Manager at Agentschap.nl & www.ideamanagement.nl

Training Leven vanuit je Donder

Vanuit Veldsterkte verzorgt Jeroen Rietveld de training Leven vanuit je Donder.

Leven vanuit je Donder

Bedonder jezelf niet langer, ga met ons op zoek naar je donder. Als je je eenmaal weer herinnert waar je donder zit en hoe je ernaar kan luisteren, dan valt alles op zijn plek. Zeker als je weet hoe je het in je dagelijks leven kan toepassen. Wij zagen een enorme transformatie bij veel van onze deelnemers en cliënten en dat gunnen we jou ook.

Het programma

De training, intensief maar ontspannen, bestaat uit een ochtend- en een middagprogramma, aan elkaar verbonden door een heerlijke lunch. In de ochtend nemen we je mee in een ontdekkingstocht naar binnen en gaan we op zoek naar je werkelijke verlangen. Dit verlangen raakt vaak uit zicht door afleidingen in de buitenwereld. Zodra het contact met je donder terug is, is het zaak om dit in je dagelijks leven toe te passen. Hier besteden we de middag aan, om 16.00 uur ga je dan geïnspireerd en enthousiast weer naar huis, gegarandeerd. Kijk voor meer informatie over deze training en inschrijving op: www.levenvanuitjedonder.nl

ContactTarieven

Contact

Alle workshops en trainingen worden in ons eigen sfeervolle opleidingscentrum in Zoetermeer gegeven, maar kunnen ook op locatie worden georganiseerd. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Andere diensten

Don`t copy text!