Training

Van een goede training word je blij!

Wat verwacht je van een training? Dat-ie leerzaam is? Dat spreekt voor zich. Maar wij vinden dat bij lange na niet genoeg. Een training of workshop moet én leerzaam én leuk, inspirerend en motiverend zijn. Dat is het uitgangspunt van Praktijk van Rietveld bij elke training, bij elke workshop. Iets moois leren, er energie van krijgen, er blij van worden!

Benieuwd hoe we dat doen? Schrijf je in of vraag informatie aan, we helpen je graag.

Praktijk van Rietveld verzorgt de volgende trainingen en workshops:


Workshop ‘Ontdek je drijfveren’

Drijfveren hebben grote invloed op het gedrag, de energie en de effectiviteit van mensen; kennis van die drijfveren zorgt voor meer energie en effectiviteit, en dus voor een beter resultaat.

In deze workshop leer je, op een plezierige, ontspannen manier, hoe je jouw drijfveren ontdekt. Kennis van je drijfveren, maar zelfs alleen al de erkenning dat ze bestaan, zorgt voor meer begrip tussen mensen. Dat maakt het ontdekken van je drijfveren ook uiterst zinvol voor toepassing binnen bedrijven.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Het belang van drijfveren
 • Een kennismaking met de RealDrives drijfverenmethodiek
 • Welke drijfveren zijn er en wat zijn de kenmerken
 • Waardoor word jij gemotiveerd?

Na afloop van deze workshop weet je ‘waarom je doet wat je doet’ en welke voordelen die kennis je biedt!

De workshop ‘Ontdek je drijfveren’ wordt regelmatig via een open inschrijving georganiseerd door Veldsterkte, maar kan ook geheel op maat incompany worden gegeven. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

De workshop zat goed in elkaar, logische opbouw en goed te volgen. Erg interessant en zeker aan te raden!

Annemarie Nicolai
Workshop Ontdek je drijfveren

Een goede workshop. De inhoud geeft handvatten om het eigen handelen en de reacties daarop van anderen te onderkennen, zodat daar beter mee omgegaan kan worden.

Henk Schepers
workshop Ontdek je drijfveren

Prima workshop welke inzicht geeft in je echte drijfveren en die iedere manager zou moeten houden bij het samenstellen van het team. Het vergemakkelijkt de omgang en helpt je bij het geven van de opdracht aan de juiste persoon.

Marco Wagner
Workshop Ontdek je drijfveren

Deze workshop geeft inzicht en leidt tot bewustwording. De sfeer die door Wick en Jeroen wordt gecreëerd is ongedwongen en relaxt.

Marijke Addink
Workshop Ontdek je drijfveren

Een verhelderende avond, die mijn nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd!

Ton van Zijl
Workshop Ontdek je drijfveren

Ik heb weer veel nadenk materiaal. “Ben ik zo, of doe ik zo?” Dat was de juiste zin. Bedankt, het was interessant.

Evelien Olyslagers
Workshop Ontdek je drijfveren

In korte tijd inzicht krijgen in hoe je als persoon in elkaar zit. Ik ben geïnteresseerd geraakt om hier dieper op in te gaan. Jeroen en Wick wisselde elkaar goed af. Een complete en duidelijke workshop!

Martijn van den Houten
workshop Ontdek je drijfveren

Goede kennismaking met RealDrives door enthousiaste trainers!

Hanneke Kampen
workshop Ontdek je drijfveren

Weer knap gedaan door Jeroen en Wick. Je leert je drijfveren kennen!

Etienne de Lange
Workshop Ontdek je drijfveren

Duidelijke workshop waarin ik mezelf iets beter heb leren kennen, maar ook gezien heb dat anderen totaal verschillend kunnen zijn. Herkende mezelf duidelijk in de uitleg van de kleuren.

Denise van Mourik
Workshop Ontdek je drijfveren

RealDrives drijfverentraining

Een RealDrives drijfverentest is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde methode, die organisaties helpt effectiever om te gaan met mensen en mensen helpt effectiever te zijn in organisaties. Iedereen die bij Praktijk van Rietveld een RealDrives test afneemt, ontvangt daarvan een heldere rapportage. Voor (bedrijfs)teams biedt Praktijk van Rietveld bovendien een unieke RealDrives teamtraining aan. Die teamtraining kan als nuttig vervolg op de individuele rapportages plaatsvinden, maar leent zich ook bij uitstek om de testresultaten als team te bespreken. Een combinatie kan ook: individuele tergkoppeling na de test, gevolgd door een teamtraining. Een RealDrives teamtraining wordt altijd voorafgegaan door een intakegesprek, waarin wij zorgvuldig jouw wensen en uitdagingen inventariseren; de training wordt vervolgens op maat voor jouw team of bedrijf samengesteld. Mochten we tijdens of na de training tegen specifieke, individuele vragen aanlopen, dan kunnen we ook die voor je oppakken, bijvoorbeeld door middel van coaching.

Een RealDrives drijfverentraining duurt 0,5 tot 2 dagen, afhankelijk van de onderwerpen en de vraagstelling.

Een RealDrives drijfverentraining kan een uiterst nuttig instrument zijn, bijvoorbeeld om:

 • je collega’s én jezelf beter te leren kennen;
 • mensen aan te zetten tot zelfreflectie;
 • de samenwerking te verbeteren;
 • problemen binnen teams op te lossen;
 • de onderlinge communicatie te verbeteren;
 • medewerkers te (leren) motiveren;
 • organisatieveranderingen soepeler te laten verlopen.

Jeroen Rietveld and his Realdrives Internet test helped us a lot with our Management Training. Not only the Internet Test but also the personal talks after the test were very professional. This Realdrives Internet Test is a musthave for every manager!!!!

Rene Blok
Innovation Manager at Agentschap.nl & www.ideamanagement.nl

Jeroen heeft ons team wegwijs gemaakt in de (onze) Real Drives. Een zeer waardevolle dag in ontspannen sfeer. Goed voorbereid. Het heeft ons mooie inzichten gegeven en handvatten om als team mee verder te gaan.

Saskia Bierens de Haan
HR Manager bij UWV

RealDrives is een top product dat duidelijk inzicht geeft in jezelf en je werkomgeving. Ik heb RealDrives ingezet als start voor de ontwikkeling van mijn medewerkers , maar ook zeker voor teambuilding. Jeroen Rietveld heeft hier ook goede begeleiding in gegeven.

Oscar van Lingen
Hoofd bureau services at Ministerie van Binnenlandse Zaken

Ontwikkelingstraject Zelfvertrouwen Ontvouwen

Zelfvertrouwen ontvouwen

Veel mensen weten diep van binnen dat er meer uit hun leven te halen valt. Maar daarvoor is een volgende stap nodig, een beslissende stap in hun ontwikkeling. Te vaak wordt die stap niet gezet door een gebrek aan zelfvertrouwen. Herken je jezelf in dat beeld? Dan is het ontwikkelingstraject Zelfvertrouwen Ontvouwen bij uitstek geschikt voor jou!

Zelfvertrouwen is belangrijk bij succes en geluk in het leven.
Geloof in eigen kunnen is essentieel voor het bereiken van doelen. Het versterkt je veerkracht en stimuleert je eigen wijsheid. Bovendien, en niet onbelangrijk: het leven wordt een stuk leuker als je jezelf kan waarderen.

Effectief en blijvend je zelfvertrouwen vergroten? Het kan echt!
Jeroen Rietveld heeft een jarenlange ervaring met het coachen van cliënten; met die ervaring en op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek selecteerde hij, samen met drs. Marijke van Dijk (gespecialiseerd in non-verbale communicatie), de beste methoden om je zelfvertrouwen te vergroten. Efficiënt en blijvend! Dat levert een werkwijze op die niet alleen doelmatig, maar ook prettig en inspirerend is. Het programma is gebaseerd op (zelf)inzicht, ontspanning, vertrouwen en intensieve doelgerichte samenwerking.

Exclusieve aandacht
Wij werken bewust en uitsluitend met kleine groepen van maximaal tien personen. Bij alle trainingen zijn steeds twee trainers aanwezig, zodat iedere deelnemer alle aandacht krijgt die nodig is. De individuele coachgesprekken, die een vast onderdeel uitmaken van dit traject, vinden uiteraard een-op-een plaats, daarmee is maximale en exclusieve aandacht voor jouw situatie en jouw ontwikkeling gegarandeerd.

Opbrengst

 • meer zelfvertrouwen
 • betere prestaties
 • meer veerkracht
 • meer motivatie
 • meer plezier
 • een rijker leven

Het ontwikkelingstraject ‘Zelfvertrouwen Ontvouwen’ wordt regelmatig via een open inschrijving georganiseerd door Veldsterkte, maar kan ook geheel op maat incompany worden gegeven. Het programma beslaat circa tien weken en bestaat uit zeven dagdelen training (verdeeld over vier dagen) en drie uur individuele coaching.

Gerelateerde artikelen

Waarom Praktijk van Rietveld?

Praktijk van Rietveld werkt al vanaf 2011 met RealDrives en Jeroen Rietveld is vanaf het begin gecertificeerd RealDrives consultant. Praktijk van Rietveld heeft dan ook veel ervaring met de uitgebreide mogelijkheden van RealDrives, niet alleen bij individuele deelnemers en grote en kleine ondernemingen, maar ook bij ministeries, gemeenten en non-profitorganisaties. Door die ruime kennis en ervaring kan Praktijk van Rietveld van veel toegevoegde waarde zijn bij de toepassing van deze krachtige testmethode. Daarnaast biedt Praktijk van Rietveld een betrouwbare en degelijke basis voor een juiste verwerking van jouw testresultaten: Jeroen Rietveld is afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog met de BasisAantekening PsychoDiagnostiek (BAPD) van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Jeroen werkt volgens de beroepscode voor psychologen, en dat staat garant voor professionaliteit en een strikt vertrouwelijke afhandeling.

ContactTarieven

Contact

Alle workshops en trainingen worden in ons eigen sfeervolle opleidingscentrum in Zoetermeer gegeven, maar kunnen ook op locatie worden georganiseerd. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Andere diensten