RealDrives

RealDrives

Waarom doen mensen wat ze doen?

Weet jij :

 • Wat je drijfveren zijn?
 • Of je werk bij je past?
 • Of je gedrag op het werk bij je drijfveren past?
 • Of dat gedrag effectief is?

En weet jij van je medewerkers:

 • Wat ze willen?
 • Hoe zij hun werkomgeving zien?
 • Hoe zij zich in die werkomgeving gedragen?
 • Of dat gedrag effectief is?

Alleen de kennis van elkaars drijfveren leidt al tot meer wederzijds begrip en een grotere onderlinge tolerantie!

Drijfveren (‘beweegredenen’ volgens Van Dale) zijn van grote invloed op het gedrag, de energie en de effectiviteit van mensen. RealDrives is een krachtige methode op basis van drijfveren, die organisaties helpt effectiever om te gaan met mensen en mensen helpt effectiever te zijn in organisaties. RealDrives kent bovendien een stevige onderbouwing, zowel wetenschappelijk als praktisch.

RealDrives werkt met zes drijfveren en zes corresponderende kleuren. Elke verdeling van kleuren geeft een uniek patroon en een uniek drijfveerprofiel. De drijfveerprofielen geven een goed inzicht in wat mensen prettig en onprettig vinden en waar ze energie van krijgen of juist energie in verliezen. Met inzicht in drijfveren haal je het beste uit jezelf, uit je medewerkers en uit je organisatie! Wil je meer weten over de achtergronden van RealDrives? Lees de folder van RealDrives.

RealDrives verbetert de performance door de effectiviteit van medewerkers én teams te vergroten!

Waarom Praktijk van Rietveld?

Praktijk van Rietveld werkt al vanaf 2011 met RealDrives en Jeroen Rietveld is vanaf het begin gecertificeerd RealDrives consultant. Praktijk van Rietveld heeft dan ook veel ervaring met de uitgebreide mogelijkheden van RealDrives, niet alleen bij individuele deelnemers en grote en kleine ondernemingen, maar ook bij ministeries, gemeenten en non-profitorganisaties. Door die ruime kennis en ervaring kan Praktijk van Rietveld van veel toegevoegde waarde zijn bij de toepassing van deze krachtige testmethode. Daarnaast biedt Praktijk van Rietveld een betrouwbare en degelijke basis voor een juiste verwerking van jouw testresultaten: Jeroen Rietveld is afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog met de BasisAantekening PsychoDiagnostiek (BAPD) van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Jeroen werkt volgens de beroepscode voor psychologen, en dat staat garant voor professionaliteit en een strikt vertrouwelijke afhandeling.

Aanbevelingen

Saskia Bierens de Haan

Jeroen heeft ons team wegwijs gemaakt in de (onze) Real Drives. Een zeer waardevolle dag in ontspannen sfeer. Goed voorbereid. Het heeft ons mooie inzichten gegeven en handvatten om als team mee verder te gaan.

Saskia Bierens de Haan
HR Manager bij UWV

Rene Blok

Jeroen Rietveld and his Realdrives Internet test helped us a lot with our Management Training. Not only the Internet Test but also the personal talks after the test were very professional. This Realdrives Internet Test is a musthave for every manager!!!!

Rene Blok
Innovation Manager at Agentschap.nl & www.ideamanagement.nl

Oscar van Lingen

RealDrives is een top product dat duidelijk inzicht geeft in jezelf en je werkomgeving. Ik heb RealDrives ingezet als start voor de ontwikkeling van mijn medewerkers , maar ook zeker voor teambuilding. Jeroen Rietveld heeft hier ook goede begeleiding in gegeven.

Oscar van Lingen
Hoofd bureau services at Ministerie van Binnenlandse Zaken

Hoe werkt het?

In het kort:

 • Wij zorgen ervoor dat je eenvoudig via internet een RealDrives test kunt afnemen.
 • Je ontvangt een heldere rapportage over de uitkomsten van de test.
 • Als je daar behoefte aan hebt, verzorgen wij een uitgebreide toelichting op de testresultaten; dat kan natuurlijk in een persoonlijk gesprek, maar als je dat beter uitkomt ook telefonisch of efficiënt via Skype.
 • Een RealDrives test met je medewerkers uitvoeren? Dan kan de terugkoppeling samen met de leidinggevende plaatsvinden, dat biedt vaak een prima gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.
 • In plaats van persoonlijke terugkoppeling is een workshop of training bij uitstek geschikt om de testresultaten met je medewerkers te bespreken. Ook een combinatie van beide is vaak zeer effectief: eerst een persoonlijke, individuele terugkoppeling, dan met het hele team aan de slag om elkaars drijfveren te ontdekken – teambuilding in optima forma! Voor meer informatie over workshops en trainingen kijk je op de pagina ‘Training’.

Teambuilding begint met het inzichtelijk maken van elkaars drijfveren!

Je volgende stap!

Maak online een afspraak

Neem contact met ons op!

Ben je overtuigd van het nut van een RealDrives test? Neem contact op en we regelen het! Of wil je eerst meer informatie, wil je precies weten wat RealDrives voor jou of je medewerkers kan betekenen? Maak een afspraak, dan leg ik je graag uit hoe jij of jouw organisatie kan profiteren van onze kennis en ervaring. Het kost je niets en het is uiteraard geheel vrijblijvend.

Andere diensten

Don`t copy text!