Referenties

referenties

Hieronder leest u reacties van klanten op onze producten en diensten. Praktijk van Rietveld is trots op deze mooie referenties!

Aanbevelingen over RealDrives en coaching

Martijn Wenning

Jeroen Rietveld is een goede betrouwbare coach die je op een prettige manier een spiegel weet voor te houden. Hij gebruikt heldere methodes die hij onderbouwt met praktijkvoorbeelden. Ik heb mezelf een stuk beter leren kennen door de coaching en ben daardoor gegroeid.

Martijn Wenning
Incassomedewerker

Evelien Olyslagers

Vele inzichten heeft Jeroen mij gebracht! Zijn coaching was nodig om verder te ontwikkelen, zowel privé als zakelijk! Dat heeft mij enorm geholpen om stappen te durven maken en vol vertrouwen en vanuit passie te blijven werken!

Evelien Olyslagers
Eigenares Happination

Rene Blok

Jeroen Rietveld and his Realdrives Internet test helped us a lot with our Management Training. Not only the Internet Test but also the personal talks after the test were very professional. This Realdrives Internet Test is a musthave for every manager!!!!

Rene Blok
Innovation Manager at Agentschap.nl & www.ideamanagement.nl

Oscar van Lingen

RealDrives is een top product dat duidelijk inzicht geeft in jezelf en je werkomgeving. Ik heb RealDrives ingezet als start voor de ontwikkeling van mijn medewerkers , maar ook zeker voor teambuilding. Jeroen Rietveld heeft hier ook goede begeleiding in gegeven.

Oscar van Lingen
Hoofd bureau services at Ministerie van Binnenlandse Zaken

Saskia Bierens de Haan

Jeroen heeft ons team wegwijs gemaakt in de (onze) Real Drives. Een zeer waardevolle dag in ontspannen sfeer. Goed voorbereid. Het heeft ons mooie inzichten gegeven en handvatten om als team mee verder te gaan.

Saskia Bierens de Haan
HR Manager bij UWV

Stephanie Kromkamp-de Vree

Fijne en verhelderende gesprekken in een vertrouwde en open sfeer. Tevens vele manieren van “aanpak” om duidelijkheid en verheldering te brengen/ ontdekken.

Stephanie Kromkamp-de Vree

Merijn Frumau

Waanzinnige goede, openbarende gesprekken gehad. Mooie opleiding gedaan, na loopbaan testen en geluk gevonden in deze opleiding. Wordt vervolgd!

Merijn Frumau

Rini van Solingen

Als je lichamelijk fit wilt worden dan ga je naar de sportschool. Maar wat nu als je geestelijk fit wilt worden? Wat doe je dan? Ik heb het geluk gehad dat ik Jeroen Rietveld via zijn website ben tegengekomen. Hij helpt me met het fit worden en houden van mijn geest. Hij is een coach die ik iedereen zou gunnen. Een absolute aanrader!!

Rini van Solingen
Professor in global sw engineering. CTO @ Prowareness.

 

Reacties van deelnemers aan onze workshops

Etienne de Lange

Weer knap gedaan door Jeroen en Wick. Je leert je drijfveren kennen!

Etienne de Lange
Workshop Ontdek je drijfveren

Denise van Mourik

Duidelijke workshop waarin ik mezelf iets beter heb leren kennen, maar ook gezien heb dat anderen totaal verschillend kunnen zijn. Herkende mezelf duidelijk in de uitleg van de kleuren.

Denise van Mourik
Workshop Ontdek je drijfveren

Marijke Addink

Deze workshop geeft inzicht en leidt tot bewustwording. De sfeer die door Wick en Jeroen wordt gecreëerd is ongedwongen en relaxt.

Marijke Addink
Workshop Ontdek je drijfveren

Ton van Zijl

Een verhelderende avond, die mijn nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd!

Ton van Zijl
Workshop Ontdek je drijfveren

Annemarie Nicolai

De workshop zat goed in elkaar, logische opbouw en goed te volgen. Erg interessant en zeker aan te raden!

Annemarie Nicolai
Workshop Ontdek je drijfveren

Henk Schepers

Een goede workshop. De inhoud geeft handvatten om het eigen handelen en de reacties daarop van anderen te onderkennen, zodat daar beter mee omgegaan kan worden.

Henk Schepers
workshop Ontdek je drijfveren

Hanneke Kampen

Goede kennismaking met RealDrives door enthousiaste trainers!

Hanneke Kampen
workshop Ontdek je drijfveren

Martijn van den Houten

In korte tijd inzicht krijgen in hoe je als persoon in elkaar zit. Ik ben geïnteresseerd geraakt om hier dieper op in te gaan. Jeroen en Wick wisselde elkaar goed af. Een complete en duidelijke workshop!

Martijn van den Houten
workshop Ontdek je drijfveren

Marco Wagner

Prima workshop welke inzicht geeft in je echte drijfveren en die iedere manager zou moeten houden bij het samenstellen van het team. Het vergemakkelijkt de omgang en helpt je bij het geven van de opdracht aan de juiste persoon.

Marco Wagner
Workshop Ontdek je drijfveren

Evelien Olyslagers

Ik heb weer veel nadenk materiaal. “Ben ik zo, of doe ik zo?” Dat was de juiste zin. Bedankt, het was interessant.

Evelien Olyslagers
Workshop Ontdek je drijfveren

Reacties op het boek Moeiteloos Verantwoordelijk

Gerrit Elsendoorn over Moeiteloos Verantwoordelijk

Toen ik het boek Moeiteloos verantwoordelijk – voor een verwonderlijk leven, van Jeroen Rietveld begon te lezen las ik het boek eerst uit, omdat ik eerst benieuwd was naar de inhoud. Daarna begon ik het boek te herlezen.

Volgens psycholoog Jeroen Rietveld zijn de woorden moeiteloos en verantwoordelijk belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als je inziet dat het mogelijk is om verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen ontstaan er vele mogelijkheden om je leven vorm te geven zoals jij dat wenst. Dit boek kan daarbij helpen.

Jeroen Rietveld blijkt toegankelijk te zijn voor tussentijdse correspondentie, wat het boek een persoonlijk iets maakt. Hij spoorde mij aan om zaken in het boek die ik belangrijk vind te onderstrepen of markeren en om eigen aantekeningen in het boek toe te voegen.

De eerste drie hoofdstukken zijn te beschouwen als fundamenten voor het huis van Moeiteloos verantwoordelijk. Via acceptatie, naar eigen onderzoek, de eigen gedachten onderzoeken. Het boek wordt dan ook een werk -en leerboek. Dan volgt een proces in vier fasen over mijn verantwoordelijkheid. Moeiteloos zijn is mijn ware aard, het is niet iets wat ik doen, ik kan het alleen zijn! Dat is een fascinerende conclusie.

Ik heb veel aan eigen notities, en door dit alles veel in eerder stadium gehad, en ook nu in Corona tijd, het boek herlezen en herhaald. Ik beveel het boek van Jeroen Rietveld – Moeiteloos verantwoordelijk – voor een verwonderlijk leven, dan ook van harte aan.

Bekijk de volledige recensie hier!

Gerrit Elsendoorn

Inge over Moeiteloos Verantwoordelijk

Wat een ‘voedend’ boek Jeroen.
Geen woord teveel of te weinig.
Iedere zin gevuld met wijsheid, inspiratie en eenvoud.
In flow gelezen, dankjewel!

Inge

Olga van den Hoff over Moeiteloos Verantwoordelijk

Jeroen Rietveld vroeg mij twee keer of ik iets over zijn boek Moeiteloos Verantwoordelijk wilde schrijven. Twee keer was mijn antwoord … tuurlijk, alleen … ik heb het nog niet uit! Haast geeft spanning, onzekerheid en is niet efficiënt las ik in het boek van Jeroen. En ik las ook … het vraagt moed om niet te moeten.

Vandaag is vandaag. Het boek van Jeroen kwam vanmiddag ineens uit de kast (?) en het is zes uur nu, geen boodschappen gedaan, niet gestofzuigd en ook de was zit nog in de machine. En nu schrijf ik iets over jouw boek! Moeiteloos?

Uhh, maar wat ís de waarde van mijn gedachten? Zijn ze waar of niet waar of geen van beiden? En wat ík over het boek schrijf, gaat dat dan over jouw boek of over mij? En wie ben ík? Een eerlijk persoon of ook een niet eerlijk persoon of geen van beiden? Nou, dat dus allemaal en nog veel meer … ‘wijsheden’ uit het boek van Jeroen.

Een boek doorspekt met vragen, tips en citaten. Het houdt je een spiegel voor. Het zet je aan het denken, het doet je wankelen, het brengt herkenning en verwarring.

Waardering Jeroen Rietveld, ik heb er van genoten.

Olga van den Hoff

Elles Muller over Moeiteloos Verantwoordelijk

Met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid ben ik aan je boek ‘Moeiteloos Verantwoordelijk’ begonnen en heb ik het in één keer uitgelezen!

Al geruime tijd volg ik je leuke en herkenbare blogs, vandaar dat ik erg benieuwd was naar de inhoud van je boek. Deze was op veel punten heel herkenbaar en soms erg confronterend. Door het lezen van jouw boek heb ik geleerd dingen waar ik mij druk over maak los te laten en te accepteren zoals ze zijn. Dit vergt veel oefening, maar door er bewust van te blijven en door af en toe naar jouw boek terug te grijpen, krijg ik weer de bevestiging dat ik op de goede weg ben. Voor mij is dit boek dus zeker een bruikbaar ‘zelfhulp boek’.

Ik vind je boek toegankelijk en makkelijk leesbaar, waardoor het voor een breed publiek geschikt is. Daarnaast vind ik de gebruikte citaten erg leuk en doeltreffend gekozen, het zijn citaten die je tot nadenken zetten.

Kortom: dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die zijn of haar leven vorm wil geven zoals je dit zelf wenst!

Elles Muller

Voeg hier je recensie toe!

Verplicht veld

Klanten

Praktijk van Rietveld werkt zowel voor bedrijven als voor individuen.
Tot de klantenkring behoren:

 • Ministeries;
 • Stichtingen;
 • Facilitaire organisaties;
 • Profit organisaties;
 • Psychologische bureaus;
 • Individuen.
Praktijk van Rietveld heeft ervaring in coaching, begeleiding
en training van:
 • Directeuren;
 • Managers;
 • Teamleiders;
 • Technisch personeel;
 • Commerciële medewerkers;
 • HRM medewerkers;
 • Psychologen;
 • Coaches.

Don`t copy text!