Over Jeroen Rietveld

Voorstellen

Ik ben Jeroen Rietveld, eigenaar en oprichter van Praktijk van Rietveld. Omdat ik geloof in de kracht van een persoonlijke benadering vind ik het belangrijk om iets over mezelf en mijn achtergrond te vertellen, zodat je weet met wie je te maken hebt. Zo kan ik meteen illustreren dat de dienstverlening van Praktijk van Rietveld niet alleen is gebaseerd op wetenschappelijke theorie, maar ook op zelfbeleefde ervaring.

Passie voor psychologie

Mijn passie voor psychologie dateert al van 1999 en heeft geleid tot een MSc. diploma in de arbeids- en organisatiepsychologie en de oprichting van Praktijk van Rietveld. Ik kan dan ook met recht zeggen: mijn werk is mijn passie! Tijdens mijn studie is de passie voor psychologie nog groter geworden na mijn kennismaking met de positieve psychologie. De positieve psychologie gebruikt de kracht en de kwaliteiten van mensen om hen te versterken en gelukkiger en succesvoller te maken. Ik ben afgestudeerd met een onderzoek naar de invloed van coaching op bevlogenheid, ondernemerschap, assertiviteit, zelfvertrouwen en zelfreflectie.

Niet altijd positief …

Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een opgewekt en positief mens ben. Maar dat is niet altijd zo geweest. Vanaf mijn 15e (ik ben van 1977) heb ik een aantal vervelende dingen meegemaakt, waardoor ik bepaald geen zonnige kijk op het leven had. Ik wist toen niet wat ik ermee aan moest en waar de oplossing lag, maar kon me ook niet voorstellen dat het de bedoeling van het leven was om je steeds zo rot te voelen. Mijn nieuwsgierigheid én de drang naar een leuker leven zorgden voor een omslag. Ik ging lezen, veel lezen. Over de negatieve dingen die ik meemaakte, over de positieve dingen die ik zocht. Zo las ik de eerste boeken over psychologie en ik was verbijsterd. En gefascineerd. Niet alleen door de vele mogelijkheden van de psychologie, maar vooral door het effect dat die inzichten op mijzelf hadden. De psychologie heeft me geleerd een positief en gelukkig mens te worden. En passant ontdekte ik dat ik het geleerde makkelijk en met enthousiasme op anderen kon overbrengen. Het was toen dat ik besloot om psychologie te gaan studeren … 

Jeroen Rietveld


Meer dan wetenschap

Psychologie is mijn passie en ik werk graag met wetenschappelijk onderbouwde methodes, toch bleven er vragen over die niet door de wetenschap konden worden beantwoord. Op zoek naar antwoorden kwam ik in aanraking met auteurs en leraren met een meer spirituele kijk op het leven. Dat leverde vaak verrassende, nieuwe en inspirerende inzichten op. Veel van die inzichten heb ik in de praktijk getoetst, in workshops, tijdens trainingen en in mijn eigen dagelijks leven. Het zorgde voor een inspirerende aanvulling op een brede, degelijke wetenschappelijke basis.

Ook nog …

Muziek is één van mijn andere passies. Via de gitaar probeer ik de muziek ‘inside me’ naar buiten te laten komen:

‘Don’t die with your music still inside you!’ – Dr. Wayne W. Dyer.

Om helemaal los te komen van alles, gaat er niets boven het ultieme gevoel van vrijheid dat je hebt op een motor. Als er gelegenheid voor is, mag ik ook dat graag doen.

Een aantal workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling wordt georganiseerd door Veldsterkte, een instituut dat ik speciaal voor dat doel samen met coach/inspirator Wick Lichtveld heb opgezet.

Jeroen Rietveld

Jeroen Rietveld

View Jeroen Rietveld's profile on LinkedIn

Don`t copy text!